Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

  • 26 August 2023 14:13
Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Canoistele din Republica Moldova, Daniela Cociu și Maria Olărașu, și-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 după ce, duminică, 26 august curent, au ocupat locul 7 în finala probei de canoe dublu la 500 metri la campionatele mondiale de canoe sprint de la Duisburg, Germania, transmite Radio Chișinău.

Aurul mondial a fost cucerit de echipa Chinei, medaliile de argint și bronz revenind Spaniei și Canadei, potrivit rezultatelor afișate de site-ul Federației Internaționale de caiac-canoe.

Potrivit sistemului de calificare, primele 8 locuri din finală asigură participarea la Olimpiada de la Paris.

Astfel, locul șapte obținut de tandemul Daniela Cociu – Maria Olărașu va permite celor două canoiste participarea la a doua ediție a Jocurilor Olimpice.

La fel, pe locul 7 s-a clasat și Serghei Tarnovschi, însă acesta a ratat calificarea, deoarece ar fi trebui să termine cursa nu mai jos de poziția a 5-a, pentru a-și asigura biletul pentru Olimpiada de anul viitor.

Campion mondial în această probă a devenit cehul Martin Fuksa (03:45.124), medaliați cu argint și bronz fiind românul Cătălin Chirilă (03:45.958) și germanul Sebastian Brendel (03:46.58).

Cu o zi mai devreme, Serghei Tarnovschi reușise o medalie de bronz în proba (neolimpică) de 500 metri.

Până acum, singurul sportiv din Rep. Moldova calificat la Jocurile Olipice era arcașul Dan Olaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău