Daniel Vodă: Să facem discernământ dintre informațiile care vor să creeze panică și informații adevărate

  • 28 Februarie 2023 13:25
Daniel Vodă: Să facem discernământ dintre informațiile care vor să creeze panică și informații adevărate

Guvernul Rep. Moldova îndeamnă cetățeni să se informeze doar din surse sigure și oficiale. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a cerut oamenilor să nu promoveze și să distribuie știrile și informațiile false, ci să le raporteze, scrie Radio Chișinău.

„Noi am remarcat mai multe falsuri legate de regiunea transnistreană – concentrarea de trupe. Ați văzut că informațiile date au fost rapid combătute de autorități, dar și de către reprezentanții țării vecine. Prin urmare, vă rog, să facem discernământ dintre informațiile care vor să creeze panică și informații adevărate. De asemenea, sunt și alte conținuturi malițioase care pot apărea în spațiul public, verificați de fiecare dată conținutul acestora”, spune Daniel Vodă.

Amintim că, săptămâna trecută, Moscova a venit de câteva ori cu un anunț precum că Ucraina ar fi pregătită să invadeze regiunea transnistreană, lucru respins de către autoritățile de la Chișinău, precum și de către cele de la Kiev.

Recent, așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a precizat că situația în regiune este una tensionată, dar a chemat cetățenii la calm și să nu cadă pradă panicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău