Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului: Autoritățile R. Moldova continuă să urmărească cu atenție evenimentele din Rusia

  • 24 Iunie 2023 15:40
Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului: Autoritățile R. Moldova continuă să urmărească cu atenție evenimentele din Rusia

Autoritățile Republicii Moldova continuă să urmărească cu atenție evenimentele din Federația Rusă. Declarația a fost făcută astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în contextul situației tensionate din Rusia, informează MOLDPRES.

Sursa citată a precizat că instituțiile statului sunt în dialog constant, inclusiv cu partenerii țării noastre.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis deja un avertisment de călătorie pentru cetățenii moldoveni aflați în Rusia. Reiterăm din partea Executivului recomandarea către cetățenii noștri din Rusia să contacteze la necesitate Ambasada Republicii Moldova la Moscova”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Comitetul antiterorist rus a anunțat că instituie alertă antiteroristă în Moscova și în regiunea înconjurătoare după revolta grupului de mercenari Wagner. Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat ieri că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în timpul unui discurs, a acuzat „trădătorii” națiunii ruse și a promis să-i pedepsească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău