Daniel Vodă: Indiferent de decizia Consiliului European, Republica Moldova rămâne angajată pe calea aderării

  • 13 Decembrie 2023 15:10
Daniel Vodă: Indiferent de decizia Consiliului European, Republica Moldova rămâne angajată pe calea aderării

Indiferent de decizia Consiliului European, Moldova rămâne angajată pe calea aderării, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Într-o conferință de presă, Daniel Vodă a declarat că a continuat acțiunea diplomatică înaintea summitului Consiliului European. Președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, poartă discuții cu oficialii de nivel înalt ai tuturor statelor membre UE pentru a promova importanța lansării negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite IPN.

„Nicio țară membră a Uniunii Europene nu are obiecții vizavi de pregătirea țării noastre pentru începutul negocierilor de aderare”, a notat purtătorul de cuvânt. Potrivit lui, dacă decizia nu va fi luată la Consiliul din decembrie, aceasta va fi luată la o altă dată ulterioară.

„Important este că Moldova și-a făcut tema pentru acasă și este pregătită de lansarea negocierilor. Ca să anticipăm o discuție pe plan politic. Faptul că Moldova este pregătită nu este doar o afirmație din partea autorităților, ci este confirmată de cei mai înalți oficiali ai Uniunii Europene. Comisia Europeană, prin recomandarea sa din 8 noiembrie, a subliniat clar că țara noastră a îndeplinit cu succes 94% din acțiunile necesare stabilite în vara anului 2022, obținând astfel o notă foarte înaltă”, a notat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a mai spus că autoritățile se angajează să accelereze eforturile de reformare, astfel încât să țara să fie și mai pregătită atunci când se va ajunge la un consens privind extinderea UE.

Consiliul European se reunește pe 14-15 decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău