Premierul Dorin Recean va conduce Delegația Republicii Moldova la deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE

  • 21 Iunie 13:55
Premierul Dorin Recean va conduce Delegația Republicii Moldova la deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE

Guvernul a aprobat Decizia protocolară cu privire la aprobarea poziției generale a Republicii Moldova la prima Conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, care va avea loc marți, 25 iunie la Luxemburg.

Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va participa la prima conferința interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, care va marca începutul negocierilor de aderare cu UE, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

El a subliniat, după ședința de Guvern, că obținerea statutului de membră a UE pentru Republica Moldova este singura cale pentru pace și bunăstare pentru toți cetățenii.   

„Premierul Dorin Recean va fi cel care va conduce Delegația care va reprezenta Republica Moldova la Luxemburg, la lansarea oficială a negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană. În cadrul delegației guvernamentale vor fi și mai mulți miniștri cu portofoliile relevante pentru Comisia interguvernamentală menționată. În cadrul delegației vor fi miniștri Cristina Gherasimov, Mihail Popușoi, Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Veronica Mihailov-Moraru, Dan Perciun, Andrei Spânu și Secretarul general Guvernului, Artur Mija.

În spatele efortului de modernizare a țării sunt mii de oameni, funcționari, munca fiecăruia fac ca obiectivul nostru de țară, să construim Moldova Europeană, să aducem mai aproape țara noastră de statutul de membru deplin al spațiului de pace și stabilitate, pe care-l reprezintă Uniunea Europeană. Moldova membră a UE este desigur că singura cale care o promovează autoritățile consecvent, pentru că aduce pace, bunăstare, o viață mai bună pentru toți cetățenii”, a declarat Daniel Vodă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Fri
24
Sat
24
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău