Daniel Ioniță: Prelungirea gazoductului va conecta ireversibil R.Moldova la spatiul european prin România.

  • 29 Martie 2018 06:30
Daniel Ioniță: Prelungirea gazoductului va conecta ireversibil R.Moldova la spatiul european prin România.

Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova, a salutat semnarea contractului de privatizare a companiei „Vestmoldtransgaz” de către operatorul român Transggaz și printr-un mesaj personal.

„Salut semnarea contractului de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Euro-Transgaz”. 

Acest contract este intr-adevar unul istoric, reprezinta materializarea unor promisiuni asumate la nivel politic inalt și asigură prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, fapt ce va spori securitatea energetică a Republicii Moldova. In plus, va conecta ireversibil Republica Moldova la spatiul european prin România”, spus Daniel Ioniță.

Contractul de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz”, ca și complex patrimonial unic, a fost semnat astăzi, 28 martie, de către Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Agenția Proprietății Publice și Societatea cu Răspundere Limitată „Eurotransgaz”.

La ceremonia de semnare a contractului au fost prezenți ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, omologul său din România, Dănuț Andrușcă, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova și ai Agenției Proprietății Publice, precum și reprezentanți ai Băncii Comerciale Române Chișinău S.A.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău