Daniel Ioniță, despre proiectele României în R.Moldova | Trebuie să fie continuate, dar vor fi continuate de o manieră mult mai aplicată, de o destinație precisă, către cetățeni

  • 28 Noiembrie 2019 12:01
Daniel Ioniță, despre proiectele României în R.Moldova | Trebuie să fie continuate, dar vor fi continuate de o manieră mult mai aplicată, de o destinație precisă, către cetățeni

România va susține, în continuare, orice proiect care va îmbunătăți viața cetățenilor Republicii Moldova. Totuși, asistența oferită Guvernului de la Chișinău va fi condiționată de modul în care vor fi implementate reformele cerute de Uniunea Europeană.

Poziția României, după căderea Executivului condus de Maia Sandu, a fost reiterată de ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii ''Fabrika'' de la PublikaTV.

"Asistența României acordată Guvernului de la Chișinău va fi strict condiționată de un parcurs de reforme. Intrăm într-o etapă în care ne vom uita cu foarte mare atenție nu doar la ceea ce se declară într-o parte și în alta, dar mai mult la ceea ce se face", a menționat Daniel Ioniță.

În același timp, ambasadorul român a amintit despre proiectele pe care România le-a implementat cu succes în țara noastră cum ar fi renovarea a sute de grădinițe sau donația de autobuze. În acest context, Daniel Ioniță spune că este dezamăgit de lipsa de recunoștință de care au dat dovadă unii politicieni de la noi, față de suportul care vine de peste Prut.

"Odată ce ai realizat proiectele respective, lumea are tendința de a uita și de a merge mai departe. Este firesc să avem o abordare aspirațională, dar nu trebuie să uităm și ceea ce s-a făcut. Aceste realizări, evident, trebuie să fie continuate, dar vor fi continuate de o manieră mult mai aplicată, de o destinație precisă, către cetățenii Republicii Moldova", a precizat ambasadorul Republicii Moldova la Chișinău.

Daniel Ioniță a reiterat faptul că România a fost, este și va rămâne avocatul Republicii Moldova pe plan internațional: "Dacă un diplomat român vede subiectul Republicii Moldova inclus printre temele de discuție, știe că automat trebuie să acționeze pentru a susține Republica Moldova. Fără să spunem și fără să cerem nimic la schimb. Sunt gesturi pe care le facem natural".


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău