Danemarca va prelungi controalele la granița cu Germania

  • 12 Octombrie 2018 15:34
Danemarca va prelungi controalele la granița cu Germania

Danemarca va prelungi pentru încă șase luni controalele la granița cu Germania, având în vedere amenințările la adresa securității și necesitatea de a ține sub control fluxul de migranți, informează vineri agenția germană de presă dpa, potrivit Agerpres.

"Se mențin la un nivel ridicat amenințarea teroristă împotriva Danemarcei și presiunea la granițele externe ale Europei", a spus Inger Stojberg, ministrul danez pentru imigrație și integrare.

Ea a precizat că guvernul danez a informat Comisia Europeană și alte state ale Uniunii Europene în legătură cu decizia sa. Extinderea controalelor va intra în vigoare la 12 noiembrie.

Mai devreme vineri, și Germania a anunțat că va prelungi controalele la frontiera cu Austria cu șase luni, până în mai 2019.

Șase țări au reintrodus din 2015 controale în spațiul Schengen (Franța, Germania, Austria, Danemarca, Suedia, Norvegia), utilizând derogări legale de la principiul liberei circulații. Majoritatea țărilor au justificat inițial aceste măsuri prin valul de migranți ilegali în interiorul UE, dar au invocat totodată și temeri legate de securitate, în special atentate jihadiste care au vizat țări europene.

Comisia Europeană ceruse tot vineri 'să se pună capăt' prelungirii controalelor la frontierele interne ale spațiului Schengen, o măsură care ar trebui să fie excepțională, dar care a fost în mod repetat reînnoită de mai multe țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău