Danemarca va oferi 20 de milioane de euro pentru sprijinul Republicii Moldova și a Ucrainei în procesul de aderare la UE

  • 25 Iunie 16:35
Danemarca va oferi 20 de milioane de euro pentru sprijinul Republicii Moldova și a Ucrainei în procesul de aderare la UE

Guvernul Danemarcei va aloca peste 20 de milioane de euro pentru a sprijini aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, a anunțat astăzi Ministerul danez al Afacerilor Externe.

Banii vor ajuta cele două țări să stabilească structurile administrative și legislația necesare pentru a se apropia de aderarea la UE. Pe termen lung, sprijinul va include și țările candidate din Balcanii de Vest.

„Sunt încântat că putem începe acum negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Întotdeauna am spus că extinderea UE nu înseamnă să coborâm ștacheta pentru aderare, ci să ajutăm țările candidate să o depășească, iar acum ajutăm Ucraina și Moldova exact în acest sens. O extindere reușită a UE este esențială pentru stabilitatea Europei. Securitatea noastră, a tuturor, este consolidată atunci când țările din vecinătatea UE își sporesc rădăcinile europene și se apropie de oportunitatea de pace, stabilitate și prosperitate pe care o reprezintă UE”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Lars Løkke Rasmussen.

Noile fonduri pentru Ucraina și Republica Moldova, disponibile până în 2030, vor fi ancorate într-un instrument din cadrul Programului danez de vecinătate, care sprijină deja procesele de reformă ale țărilor din vecinătatea estică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,06 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău