Danemarca va asigura o a treia doză celor inoculați cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19

  • 26 Iulie 2021 15:42
Danemarca va asigura o a treia doză celor inoculați cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19

Persoanele inoculate cu două vaccinuri diferite împotriva COVID-19 vor primi o a treia doză în Danemarca, relatează luni dpa, citat de AGERPRES.

Ministerul danez al Sănătății a declarat pentru postul de radio DR că persoanele inoculate cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19 vor primi un al treilea vaccin după ce campania națională de vaccinare va fi încheiată.

Motivul pentru acest lucru este, potrivit DR, faptul că mai multe țări din exteriorul UE și al zonei Schengen nu recunosc inocularea cu vaccinuri diferite ca o schemă de vaccinare completă la intrarea pe teritoriul lor.

Acest lucru ar putea provoca probleme de călătorie pentru aproximativ 150.000 de cetățeni danezi care au fost inoculați cu două vaccinuri diferite împotriva COVID-19.

Media din Danemarca a relatat recent despre cazul unei thailandeze care trăiește în Danemarca și care nu-și poate vizita părinții din țara natală întrucât nu poate scăpa de carantină din cauza faptului că a fost inoculată cu două vaccinuri diferite.

Un număr total de 151.335 de cetățeni, mulți angajați în domeniul sanitar, au primit inițial prima doză din vaccinul AstraZeneca, care apoi a fost înlăturat din programul de vaccinare din Danemarca din cauza preocupărilor legate de apariția unor posibile cheaguri de sânge.

Aceștia au primit apoi a doua doză din serurile BioNTech/Pfizer sau Moderna. Acum, potrivit sursei citate, ei ar urma să primească noi vaccinuri fabricate de aceleași companii.

Nu se știe încă modul concret în care se va implementa decizia, dar ea va fi discutată între autoritatea sanitară și regiunile daneze, notează dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău