Danemarca trimite refugiații sirieni înapoi în Siria în pofida protestelor puternice

  • 27 Aprilie 2021 14:50
Danemarca trimite refugiații sirieni înapoi în Siria în pofida protestelor puternice

În pofida presiunilor exercitate de legiuitori și ONG-uri, guvernul danez este hotărât să își continue eforturile de a trimite refugiații sirieni înapoi în Siria deoarece afirmă că situația din țara măcinată de un război civil sângeros s-a îmbunătățit, relatează Reuters, citat de hotnew.ro.

Potrivit sursei citate, Danemarca a decis anul trecut să revizuiască sute de permise de rezidență acordate solicitanților de azil sirieni după ce autoritățile responsabile de imigrație din această țară au afirmat că situația din capitala siriană Damasc și zonele din jurul acesteia s-a ameliorat.

Sute de persoane au protestat în fața parlamentului de la Copenhaga săptămâna trecută față de revocarea permiselor de ședere, măsură contestată de asemenea de mai mulți europarlamentari și ONG-uri care afirmă că situația din Siria nu este sigură.

„Danemarca a fost deschisă și sinceră din prima zi. Le-am transmis clar refugiaților sirieni că permisul lor de rezidență este temporar și că permisul poate fi revocat dacă nevoia pentru protecție încetează”, a declarat marți ministrul danez pentru imigrație, Mattias Tesfaye.

Autoritățile daneze au revocat începând cu 2019 permisele de rezidență a peste 200 de cetățeni sirieni ce locuiau în zona Damascului înainte de a se refugia în Danemarca. Cifra reprezintă 33% din totalul cazurilor revizuite, potrivit Serviciului Danez de Imigrație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,4
Câțiva nori
Umiditate:30 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
25
Sun
28
Mon
26
Arhivă Radio Chișinău