Danemarca ridică toate restricțiile anti-COVID în 10 septembrie, pentru că peste 70% din populație s-a vaccinat

  • 27 August 2021 15:58
Danemarca ridică toate restricțiile anti-COVID în 10 septembrie, pentru că peste 70% din populație s-a vaccinat

Danemarca va ridica din data de 10 septembrie toat restricțiile încă în vigoare împotriva COVID-19. Boala nu mai este considerată o „amenințare pentru societate”, după ce peste 70% din populația țării s-a vaccinat, a anunțat vineri Ministerul Sănătății.

„Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunța la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a spus ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat, scrie digi24.ro.

El a subliniat însă că țara nu a ieșit din epidemie și a avertizat că guvernul „nu va ezita să acționeze rapid dacă pandemia va amenința din nou funcțiile esențiale ale societății”, relatează AFP, citată de Agerpres.

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele țări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea școlilor și a magazinelor cu produse neesențiale.

După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autoritățile au reimpus treptat restricții începând din august 2020 și un semi-lockdown de Crăciun.

Ulterior, țara s-a redeschis gradual, odată cu introducerea în aprilie a pașaportului sanitar.

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

Din 10 septembrie va dispărea obligația de a prezenta un pașaport sanitar în cluburile de noapte (care se vor redeschide la 1 septembrie) și la marile evenimente.

Era deja prevăzut ca acest pașaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport și frizerii începând de la 1 septembrie.

Peste 70% din populația daneză de 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău