Danemarca | Poliția aplică prima amendă pentru portul niqab - vălul islamic integral

  • 04 August 2018 11:38
Danemarca | Poliția aplică prima amendă pentru portul niqab - vălul islamic integral

Poliția daneză a aplicat vineri prima amendă pentru portul în public al vălului islamic integral, niqab, relatează presa locală, preluată de AFP.

De la 1 august, în Danemarca este interzisă purtarea niqab-ului sau a altor accesorii care maschează fața, iar nerespectarea acestei prevederi legale se sancționează cu amenzi de până la 10.000 de coroane (1340 de euro).

Polițiștii au fost chemați vineri într-un centru comercial din Horsholm, în nord-estul țării, unde o femeie de 28 de ani, care purta niqab, s-a luptat cu altă femeie, care a încercat să îi smulgă vălul, a relatat un oficial al poliției, David Borchersen, agenției de presă Ritzau, preluată de AFP. La sosirea forțelor de ordine, victima agresiunii își pusese niqab-ul la loc. Polițiștii au fotografiat-o și au obținut înregistrări ale incidentului de la camerele video de securitate.

Purtătoarea de niqab a fost informată că va fi amendată cu 1000 de coroane (134 de euro) și că trebuie să aleagă: ori își scoate vălul, ori părăsește spațiul public. Femeia a ales să plece, a precizat Borchersen.

AFP reamintește că restricții asemănătoare celor din Danemarca privind vestimentația tradițională islamică sunt deja în vigoare în Austria, Belgia, Franța și Germania.

Susținătorii interdicțiilor argumentează că astfel se promovează integrarea în societate a imigranților musulmani, în timp ce apărătorii drepturilor omului consideră că măsurile încalcă drepturile respective. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău