Danemarca limitează disponibilitatea testelor PCR din cauza numărului mare de solicitări

  • 21 Decembrie 2021 09:22
Danemarca limitează disponibilitatea testelor PCR din cauza numărului mare de solicitări

Din cauza numărului record de danezi care vor să se testeze pentru COVID-19 înainte de Crăciun, de acum doar cei cu simptome, cei care au fost în contact cu o persoana infectată sau cei care au avut un rezultat pozitiv la testul rapid pot face o programare pentru un test PCR, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Ratele ridicate de infectare au condus la un număr record de persoane care doresc să se asigure că nu au contractat COVID-19 înainte de Crăciun, a declarat luni Anne-Marie Vangsted, directorul centrelor de testare, pentru agenția de știri daneză Ritzau. "Numărul de teste PCR pe care le putem procesa zilnic este limitat", a mai spus ea.

În timp ce centrele de testare din toată țara sunt pline, cei care doresc să petreacă cu familia de Crăciun au o mulțime de alte opțiuni pentru a-și ține rudele în siguranță, cum ar fi testele antigen sau autotestarea, a mai spus Vangsted.

În Danemarca, cu o populație de 5,8 milioane de locuitori, au fost raportate luni circa 10.500 de cazuri noi. Circa 5% dintre teste au fost pozitive și au fost înregistrate până acum 23.000 de cazuri cu varianta Omicron de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău