Danemarca: Explozie la sediul fiscului din Copenhaga; poliția evocă un act deliberat

  • 07 August 2019 13:23
Danemarca: Explozie la sediul fiscului din Copenhaga; poliția evocă un act deliberat

O persoană a fost ușor rănită într-o explozie survenită în cursul nopții lângă agenția daneză de administrare fiscală din Copenhaga, într-un incident calificat miercuri de poliție drept un atac deliberat, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Nu se știe deocamdată cine s-a aflat în spatele atacului.

Explozia, care a avut loc în jurul orei locale 22:15 (20:15 GMT), a spart geamurile și a avariat structura metalică de la intrarea principală în clădirea fiscului din Nordhavn, în apropiere de centrul Copenhagăi.

Poliția a încercuit zona și le-a cerut angajaților să nu intre în clădire, miercuri.

"Cineva a făcut acest lucru în mod intenționat. Nu a fost un accident", a afirmat într-o conferință de presă inspectorul principal de poliție Jorgen Bergen Skov.

Acesta a menționat că este prea devreme pentru a ști cine este responsabil.

"Tratăm cele întâmplate cu foarte mare seriozitate și deja în cursul nopții am lansat o amplă investigație. Nu vrem și nu putem să acceptăm astfel de atacuri", a adăugat el.

Sediul fiscului danez a mai fost afectat de o explozie exact în urmă cu 16 ani, atunci poliția evocând un "act de vandalism". Jorgen Bergen Skov a afirmat miercuri că ancheta lansată a arătat că nu există o legătură între cele două evenimente.

Danemarca are una din cele mai mari rate ale fiscalității din lume, în susținerea sistemului său generos de asigurări sociale. În general danezii sunt mulțumiți de nivelul ridicat al taxelor, conform unor sondaje.

Atacurile sau cazuri de violență grave sunt rare în această mică țară nordică având doar 5,7 milioane de locuitori și care se mândrește cu o reputație de siguranță și toleranță socială.

"Este un act revoltător și total inacceptabil", a transmis pe Twitter ministrul responsabil de fisc, Morten Bodskov, după ce a inspectat "pagubele grave produse clădirii agenției".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău