Danemarca este pregătită să furnizeze echipamente militare Ucrainei

  • 31 Ianuarie 2022 19:28
Danemarca este pregătită să furnizeze echipamente militare Ucrainei

Danemarca este pregătită să trimită echipamente militare în Ucraina, în timp ce țările occidentale își intensifică eforturile pentru a preveni izbucnirea unui conflict cu Rusia, a anunțat luni prim-ministrul danez, relatează AFP, potrivit HotNews.ro.

"Sunt gata să trimit echipament militar în Ucraina. Deja oferim consiliere", a declarat Mette Frederiksen într-o conferință de presă, potrivit sursei citate.

„Știm că există o cerere de consiliere în legătură cu securitatea cibernetică”, a adăugat ea.

Nu se pune problema pentru moment de trimitere a soldaților danezi în Ucraina, însă, a precizat premierul: „Nu este ceva care să fie în discuție”.

„Ca și alții, vrem să ajutăm, a spus Mette Frederiksen. „Am convenit la nivel internațional să aplicăm sancțiuni dacă Rusia atacă Ucraina”.

În timpul unei vizite de săptămâna trecută la Copenhaga a șefului diplomației ucrainene, Dmytro Kuleba, guvernul danez îl asigurase deja de sprijinul său și anunțase decizia de a aloca Kievului un ajutor anual de aproape 80 de milioane de euro.

Acest plan se adaugă unui „program de sprijin” de 22 de milioane de euro anunțat la jumătatea lunii ianuarie de șeful diplomației daneze.

Confruntat cu amenințarea unei invazii ruse, Washingtonul pregătește împreună cu aliații săi din NATO noi sancțiuni împotriva Moscovei. Rusia și Statele Unite se vor confrunta luni la Consiliul de Securitate al ONU.

Discuțiile ruso-ucrainene urmează să continue la începutul lunii februarie la Berlin.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău