Danemarca are confirmate 398 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron și observă o transmitere comunitară

  • 07 Decembrie 2021 19:25
Danemarca are confirmate 398 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron și observă o transmitere comunitară

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit în Danemarca, cu focare majore detectate în estul și în vestul țării, au anunțat marți autoritățile sanitare daneze, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Numărul cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron confirmate în Danemarca a ajuns la 398. ''Avem acum transmitere comunitară cu varianta Omicron'', a semnalat directoarea Autorității daneze pentru siguranța pacientului, Anette Lykke Petri.

Directorul Institutului Serologic danez, Henrik Ullum, declarase luni că există deja lanțuri de infectare între persoane care nu au călătorit și nu au avut contact cu altele care au călătorit în țări africane unde a fost semnalată inițial această nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2.

Printre cei infectați cu această variantă în Danemarca se numără și 64 de elevi dintr-un grup de 150 care au participat la o petrecere de Crăciun.

Danemarca se numără printre țările europene care își testează cel mai mult populația - atât prin teste PCR cât și teste antigen - și care de asemenea efectuează numeroase secvențieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău