Danemarca a reintrodus certificatul COVID-19 pentru accesul în anumite spații publice

  • 12 Noiembrie 2021 09:10
Danemarca a reintrodus certificatul COVID-19 pentru accesul în anumite spații publice

Danemarca a reintrodus certificatul COVID-19, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri pozitive, scrie Rador.

Danezii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinați, testați negativ sau că au trecut recent prin boală, pentru a putea intra în baruri, restaurante sau la întruniri mari, care au loc în interior. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Danemarca a eliminat restricțiile impuse pentru diminuarea răspândirii coronavirusului.

În luna septembrie, când numărul de infectări era mic, guvernul a decis că boala COVID-19 nu mai este una periculoasă pentru societate. Unul dintre motive era rata mare de vaccinare din Danemarca - 75% din populație este vaccinată cu două doze. Cu toate acestea, numărul de cazuri coronavirus a crescut mult mai rapid decât fusese estimat și autoritățile sanitare au avertizat că spitalele riscă să fie copleșite. Acest avertisment a determinat reacția guvernului. Din nou, boala a fost clasificată drept un pericol major și certificatul verde a revenit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,03 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău