Dalia Grybauskaitė: Este greu să crezi că Rusia va aduce PACEA

  • 29 Septembrie 2015 12:05
Dalia Grybauskaitė: Este greu să crezi că Rusia va aduce PACEA

Având în vedere situația din Ucraina, este "foarte greu" să crezi în sinceritatea declarațiilor Rusiei cu privire la inițiativele de pace din Orientul Mijlociu.

Declarația a fost făcută de președinta Lituaniei Dalia Grybauskaitė, la New York, unde are loc Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

”Occidentul a sprijinit întotdeauna pacea și democrația. Acest lucru a fost demonstrat în cursul dezvoltării sale istorice. Dacă ar fi să vorbim despre vecinul nostru [Rusia], îi vom vedea pacea din estul Ucraina, l-am văzut în Crimeea și în alte părți ale lumii", a declarat Grybauskaitė.

”Este într-adevăr foarte greu să ai încredere într-o țară care duce o politică agresivă, mai mult, desfășoară acțiuni militare agresoare pe teritoriul altor state, să crezi că va aduce pacea, sau că are intenții serioase de a reconcilia pe cineva”, a declarat președinta Lituaniei. 

Președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a se alătura coaliții antiteroriste care luptă împotriva Statului Islamic în Siria. Anterior, Rusia a trimit în această țară echipament militar în sprijinul președintelui al Assad.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău