Daimler va face concedieri pe plan global (Sueddeutsche Zeitung)

  • 10 Noiembrie 2019 11:00
Daimler va face concedieri pe plan global (Sueddeutsche Zeitung)

Grupul auto Daimler AG ca concedia pe plan global 1.100 de angajați aflați în funcții de comandă, sau aproximativ 10% din conducerea sa, a anunțat publicația germană Sueddeutsche Zeitung citând un buletin informativ prezentat de sindicat, transmit Deutsche Welle și Reuters, preluat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al sindicatului angajaților Daimler s-a referit la o scrisoare internă pusă în circulație de șeful organizației, Michael Brecht.

"Sindicatul a fost recent informat de conducere în legătură cu situația financiară și cea a angajaților companiei. Discuțiile au început, încă nu avem un rezultat", le-a spus angajaților Brecht.

Sindicatul Daimler exclude concedieri obligatorii până în 2030, iar plecări voluntare sunt posibile, dar numai în situația în care ambele părți sunt de acord, a precizat Brecht.

Noul director general Ola Kaellenius va prezenta în 14 noiembrie o actualizare a strategiei, care va include și măsuri de reducere a costurilor.

Reprezentanții Daimler au precizat că firma lucrează la o analiză a costurilor, astfel încât să rămână în continuare competitivă.

"Suntem în negocieri constructive cu reprezentanții angajaților și nu putem comenta în privința speculațiilor", a precizat un purtător de cuvânt al Daimler.

Profitul operațional al Daimler a crescut ușor în trimestrul trei din acest an, datorită majorării cu 8% a vânzărilor de mașini Mercedes-Benz, dar grupul german a anunțat reduceri de costuri și a avertizat că ar putea crește provizioanele legate de rechemarea în service a vehiculelor diesel.

În perioada iulie-septembrie 2019, profitul înainte de taxe și dobânzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro în urmă cu un an. De asemenea, vânzările au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Compania a anunțat că va revizui costurile după ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scăzut la 6%, de la 6,3% în urmă cu un an, din cauza problemelor de producție la modelul Mercedes GLS și a echipării mașinilor cu filtre anti-emisii costisitoare.

"În scopul de a finaliza planul de tranformare în următorii ani, este necesar să ne sporim eforturile considerabil: trebuie să ne reducem semnificativ costurile și să ne întărim consistent fluxul de numerar", a afirmat directorul general Ola Kaellenius, fără a da amănunte suplimentare.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.


 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău