Daimler ar putea rechema la service 260.000 de furgonete mai vechi Mercedes Sprinter

  • 07 Octombrie 2019 19:47
Daimler ar putea rechema la service 260.000 de furgonete mai vechi Mercedes Sprinter

Daimler AG ar putea fi nevoit să recheme la service 260.000 de furgonete mai vechi Mercedes Sprinter după ce Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a avertizat producătorul auto că vehiculele ar putea avea instalate dispozitive capabile să reducă emisiile în cadrul testelor de laborator, a anunțat săptămânalul german Bild am Sonntag, transmit AP și Reuters, preluat de Agerpres.

Reprezentanții Daimler au precizat că este vorba de furgonete care aparțin precedentei generații de Sprinter, ele fiind scoase din producție încă din 2016. Ei au confirmat solicitarea KBA de a se prezenta la audierile legate de furgonetele Sprinter.

Bild am Sonntag susține că supă audieri KBA va solicita Daimler rechemarea la service a vehiculelor incriminate.

Oficialii KBA susțin că dispozitivele găsite la furgonete ar putea fi folosite și la alte variante de vehicule.

Daimler a prezentat KBA modul de funcționare a furgonetelor în mai 2018 și a dat asigurări că va continua să coopereze deplin cu Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania.

Informațiile vin după ce luna trecută procurorii din Stuttgart au anunțat că Daimler va plăti o amendă de 870 de milioane de euro (957 milioane de dolari) legată de certificarea vehiculelor diesel, care nu îndeplinește cerințele autorităților de reglementare.

Reprezentanții Daimler și-au neglijat atribuțiile de supervizare la divizia care se ocupă de certificarea vehiculelor, susțin procurorii germani. Aceștia au precizat că amenda nu are impact asupra investigațiilor în derulare legate de manipularea emisiilor motoarelor diesel.

Recent, Ministerul Transporturilor din Germania a cerut Daimler să recheme în service încă 60.000 de mașini Mercedes-Benz fabricate în perioada 2012 - 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile să reducă emisiile în cadrul testelor de laborator. De asemenea, autoritățile de la Berlin au anunțat că vor extinde investigația și la alte modele.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulație în Germania.

Analiștii susțin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situația evitării unui accident sau a pagubelor produse motorului. În consecință, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău