Dacian Cioloș va întreprinde o vizită de trei zile în Republica Moldova

  • 10 Octombrie 2013 13:48
Dacian Cioloș va întreprinde o vizită de trei zile în Republica Moldova

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, va întreprinde o vizită de trei zile în Republica Moldova, la inițiativa prim-ministrului, Iurie Leancă.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vineri, 11 octombrie, oficialul european va avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă, cu Președintele Parlamentului, Igor Corman și cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Sâmbătă, pe 12 octombrie, Dacian Cioloș va vizita împreună cu Iurie Leancă o companie viti-vinicolă din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Apoi, cei doi oficiali se vor întâlni cu membrii Asociației Producătorilor de Struguri de masă. Comisarul European își va încheia vizita în Republica Moldova pe 13 octombrie.

Amintim că la sfârșitul lunii trecute, la inițiativa lui Dacian Cioloș, Comisia Europeană a propus Consiliului și Parlamentului European să deschidă complet piața Uniunii Europene pentru vinurile moldovenești, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău