Dacian Cioloș ar fi fost constrâns să ofere bani Republicii Moldova (Revista presei)

  • 25 August 2016 09:34
Dacian Cioloș ar fi fost constrâns să ofere bani Republicii Moldova (Revista presei)

Revista presei din 25 august 2016

Ziarul Național publică detalii despre vizita premierului României Dacian Cioloș la Chișinău prilejuită de acordare a primei tranșe de 60 de milioane de euro, din asistența financiară cu suma totală de până la 150 de milioane de euro. Ziarul scrie că analistul politic Armand Goșu de la București consideră că autoritățile de la Chișinău nu prea au înregistrat progrese în ultimele luni, dar cu toate acestea Bucureștiul a făcut o analiză la rece și a decis că este mai bine să eviți un colaps economic al Republicii Moldova, decât să sancționeze Guvernul de la Chișinău pentru neîndeplinirea promisiunilor, scrie ziarul. Analistul politic e de părere că Dacian Cioloș nu a primit și nu va primi nicio garanție că după acordarea acestui sprijin financiar vor repeta tot felul de furturi, dar cu toate acestea Bucureștiul ajută Republica Moldova. Mai mult, Goșu spune că și Dacian Cioloș ar fi fost constrâns să ofere acești bani R. Moldova.

Leancă, cu mâna întinsă la București. A cerut bani pentru pensii de la premierul Cioloș, titrează Adevărul. Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu prim-ministrul României, Dacian Cioloș. În cadrul întâlnirii, Leancă a cerut suplimente financiare la pensii pentru cei mai vulnerabili pensionari moldoveni. Potrivit Adevărul cei doi au vorbit despre necesitatea implementării proiectelor cu privire la dezvoltarea infrastructurii de transport, inclusiv construcții de poduri, extinderea numărului de grădinițe pentru renovare, intensificarea schimburilor comerciale, care ar aduce beneficii producătorilor din Republica Moldova. Pentru realizarea acestor proiecte, Leancă a propus ca Guvernul de la București să ofere anual bani din bugetul României.

În bugetul de stat au ajuns 60 de milioane de euro, împrumutate Guvernului de către România, anunță Ziarul de Gardă. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2016.

În ediția de astăzi Ziarul de Gardă mai scrie cum are loc recuperarea miliardului fraudat din sistemul bancar, cum Plahotniuc și PD au ajuns să conducă Republica Moldova, dar și ce se întâmplă cu dosarele lui Platon și Șor. Tot în această ediție de astăzi citiți ce gândesc tinerii despre Independența Republicii Moldova, cum trăiesc foștii președinți de Parlament, dar și cum a decis CEC numărul alegătorilor de la viitoarele alegeri prezidențiale.

CNA va colabora mai intens cu MAI din România pentru combaterea corupției, anunță Timpul. Cooperarea se va efectua prin schimb de date și de informații, inclusiv operative, prin schimb de experți, prin sporirea numărului de echipe comune în investigarea cazurilor de corupție, explică ziarul.  Având în vedere că România este membră a UE, precum și experiența sa, va crește posibilitatea de antrenare a reprezentanților organismelor europene și internaționale din domeniu în vederea sprijinirii activităților desfășurate în baza Acordului, se menționează în nota informativă care însoțește proiectul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău