Dacia va prezenta în câteva zile noile Sandero și Logan

  • 03 Septembrie 2020 15:45
Dacia va prezenta în câteva zile noile Sandero și Logan

Dacia a început un ”teasing” pe rețelele sociale și va prezenta în câteva zile noile generații Sandero, Sandero Stepway și Logan care vor veni, spun sursele, cu multe schimbări. Sandero a fost în ultimele luni printre cele mai vândute mașini din Europa. Noul CEO al Renault, Luca de Meo, declară într-un interviu pentru Le Point că poziția Dacia în segmentul low-cost este puternică și nu se va îndepărta de segment, însă marca trebuie să capete o imagine ”mai cool”, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Dacia a postat pe Facebook un foarte scurt video cu mesajul ”Rămâi aproape...Ți se pregătește o surpriză pe care nu vrei să o ratezi!”, iar în video se vorbește despre trei modele. Chiar dacă nu le numește, se știe că este vorba de noile Sandero, Sandero Stepway și Logan.

Presa franceză a scris că gama Dacia intră într-o nouă eră, fiindcă noul Sandero va utiliza o verisiune simplificată a platformei existente în dotarea noului Renault Clio.
 
Utilizarea acestei platforme va permite acestor modele să rămână conforme și cu viitoarele norme de poluare și de siguranță, dar va permite companiei să pună mai multă tehnologie pe mașină, presa scriind, spre exemplu, de asistare la frânarea de urgență și de un ecran tactil mare pe bord. Șefii grupului Renault vor avea însă grijă să păstreze diferențe între Sandero și Clio, pentru ca marca Dacia să nu ”fure” potențiali clienți Renault.

Și noul Logan va utiliza platforma CMF-B a Renault, dar sursele spun că mașina va crește puțin în dimensiuni. Dacă Logan este foarte populară la noi, în Europa de Vest are vânzări foarte mici.

Până la final de an ar trebui prezentat și SUV-ul electric Spring, iar presa franceză a scris că spre final de 2021 va fi lansat și noul Lodgy care va fi poziționat ca SUV de șapte locuri.

Dacia a vândut în lume 736.000 de mașini anul trecut, dintre care 55.000 în România, dar anul 2020 va aduce o scădere clară, mai ales în prima jumătate vânzările au scăzut cu 46%.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău