Cyber Flood 2024. Guvernul Republicii Moldova a desfășurat un exercițiu strategic de securitate cibernetică

  • 01 Mai 11:21
Cyber Flood 2024. Guvernul Republicii Moldova a desfășurat un exercițiu strategic de securitate cibernetică

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a găzduit Exercițiul strategic de simulare cibernetică “Cyber Flood 2024”, la nivel de guvern. Exercițiul a permis instituțiilor statului să își exerseze procesele de luare a deciziilor în domeniul managementului crizelor cibernetice, transmite MOLDPRES.

În timpul exercițiului, a fost simulat un scenariu de criză care afectează un șir de entități naționale și servicii critice, fiind testat modul de răspuns al diferitelor instituții relevante. Acest tip de exercițiu ajută instituțiile să își planifice mai bine activitățile viitoare și să fie pregătite pentru situații reale.

Scopul acestei acțiuni a fost îmbunătățirea răspunsului la incidentele cibernetice și consolidarea abilităților de gestionare a crizelor în fața scenariilor de risc care afectează securitatea națională.

Participanții au validat gradul de pregătire și cooperare între autoritățile și agențiile statului și au identificat lacunele, pentru a îmbunătăți rolul de securitate cibernetică în Republica Moldova.

De asemenea, prin acest exercițiu a fost îmbunătățit gradul de conștientizare în domeniul securității cibernetice și identificate rolurile, responsabilitățile și mecanismele de coordonare între organizațiile relevante, implicate în gestionarea crizelor.

Exercițiul a fost monitorizat de Academia de e-Guvernare, în cadrul Programului de Asistență Rapidă UE-Moldova pentru securitate cibernetică, în cooperare cu Programul de Dezvoltare Profesională NATO-Republica Moldova. „Cyber Flood 2024” a fost coorganizat și cogazduit de Agenția pentru Securitate Cibernetică și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:78 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău