Cutremure cu magnitudinea peste 6 grade pe scara Richter produse în lume (cronologie 2021)

  • 14 Noiembrie 2021 19:21
Cutremure cu magnitudinea peste 6 grade pe scara Richter produse în lume (cronologie 2021)

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs la 14 noiembrie 2021 în provincia Hormozgan, din sudul Iranului, în apropierea orașului-port Bandar Abbas. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Alte cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în anul 2021:

24 octombrie - Un seism cu magnitudinea de 6,5 s-a produs în nord-estul insulei Taiwan. Seismul a avut loc în comitatul Yilan, din nord-estul insulei asiatice, la ora locală 13.11 (05.11 GMT), la o adâncime de 67 de kilometri.
2 octombrie - Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în proximitatea Insulelor Vanuatu din sudul Oceanului Pacific. Seismul, a cărui magnitudine a fost actualizată în creștere după ce intensitatea lui fusese estimată inițial la 6,7, s-a produs la o adâncime de 531 de kilometri.

22 septembrie - Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs în apropierea coastei statului Nicaragua, la o adâncime de 40 de kilometri.
8 septembrie - Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a produs în sud-estul Mexicului, la o adâncime de 12,6 kilometri.

18 august - Un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter s-a produs în largul arhipelagului Vanuatu, din sudul Pacificului, iar alerta de tsunami pentru zonele învecinate a fost activată. Epicentrul cutremurului a fost stabilit la 91 kilometri adâncime sub solul marin.
14 august - Un seism cu magnitudinea 7 s-a produs în peninsula Alaska, la o adâncime de 10 kilometri.
14 august - Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în vestul Haiti, fiind resimțit și în alte țări din Caraibe și urmat de o alertă de tsunami în regiune. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Peste 1.400 de persoane și-au pierdut viața în urma seismului.

28 iulie - Un puternic seism cu magnitudinea 8,2 s-a produs la mică adâncime în Peninsula Alaska, urmat de o alertă de tsunami în regiune. Cutremurul s-a produs la o distanță de circa 91 de kilometri sud-est de orașul Perryville, Alaska, și la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska. A fost urmat de șapte replici, două dintre acestea cu magnitudine de peste 6.
26 iulie - Un seism cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în apropierea insulei indoneziene Sulawesi.
24 iulie - Un cutremur puternic s-a produs în Filipine, nefiind semnalate pagube semnificative. Cutremurul cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în insula Luzon, la o adâncime de 112 km. O replică cu magnitudinea de 5,8 a urmat câteva minute mai târziu, de asemenea, la o mare adâncime.
22 iulie - Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a fost înregistrat la sud-vest de Panama, în Oceanul Pacific, fără victime sau pagube materiale. Seismul, la o adâncime de 10 kilometri în Oceanul Pacific, în largul recifului Punta Burica, în provincia Chiriqui.

20 martie - Un seism cu magnitudine 7,2, revizuită ulterior la 6,9, s-a produs la o adâncime de circa 60 de kilometri în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Miyagi, Japonia. O alertă de tsunami, emisă după seism, a fost ridicată după circa o oră.
19 martie - Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a fost resimțit la Nagqu, în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei.
18 martie - Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 6 s-a produs în largul Algeriei, provocând panică printre locuitori, fără a se solda cu victime.
4 martie - Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în Insulele Kermadec, care aparțin de Noua Zeelandă. În aceeași zi, un alt seism puternic, care a avut magnitudinea 7,2, s-a produs în largul estului Insulei de Nord a Noii Zeelande, ducând la declanșarea unei alerte de tsunami care a fost ulterior retrasă.

18 februarie - Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în sud-vestul arhipelagului Vanuatu din Pacificul de Sud, fără ca autoritățile să raporteze victime sau pagube materiale.
16 februarie - Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 a lovit Port Vila, capitala arhipelagului Vanuatu din Oceanul Pacific. Cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea 5,5 și 5,7, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale.
13 februarie - Un seism cu magnitudinea de 7,1 s-a produs în largul coastelor prefecturii Fukushima, în estul Japoniei, la o adâncime de 60 de kilometri și nu a fost emis un avertisment de tsunami. Cutremurul a fost resimțit în capitala Tokyo.
3 februarie - Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs la sud-est de Insula Paștelui, la o adâncime de 10 kilometri, epicentrul fiind localizat la aproximativ 1.483 de kilometri sud-est de localitatea Hanga Roa de pe această insulă din sud-estul Oceanului Pacific, teritoriu special al Republicii Chile.

15 ianuarie - Cel puțin 84 de persoane (conform bilanțului din 18 ianuarie 2021) și-au pierdut viața în urma unui seism cu magnitudinea de 6,2, în insula indoneziană Sulawesi. Epicentrul seismului a fost localizat la 36 km sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 km.
6 ianuarie - Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparținând Noii Zeelande, fără ca autoritățile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami. Epicentrului seismului s-a produs la 26 km adâncime sub Oceanul Pacific și la 879 km sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate și orașul principal de pe insula Eua din țara polineziană Tonga.
3 ianuarie - Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în Insulele Aleutine, care aparțin statului american Alaska. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
6
Sat
5
Sun
3
Arhivă Radio Chișinău