Cutremur puternic în Nepal: Ce puțin 2000 de persoane au murit

  • 26 Aprilie 2015 11:03
Cutremur puternic în Nepal: Ce puțin 2000 de persoane au murit

Autoritățile din Nepal au anunțat că cel puțin 2000 de persoane au murit și aproximativ 4.700 au fost rănite în puternicul cutremur produs pe 25 aprilie în centrul țării, la 200 de kilometri de capitala Katmandu.

Armata nepaleză și echipele de intervenție au căutat toată noaptea supraviețuitori sub ruinele clădirilor prăbușite în Katmandu, dar străzile înguste ale vechiului oraș îngreunează operațiunile de salvare. 

De asemenea autoritățile încearcă să ofere adăpost miilor de oameni rămași fără locuință sau prea înspăimântați ca să se întoarcă la casele lor. Cutremurul din Nepal a făcut victime și în țările din vecinătate, China, India și Bangladesh, și provocat avalanșe în masivul Himalaya. 

O primă echipă de intervenție ajunsă de dimineață cu un elicopter la baza muntelui Everest a descoperit 17 trupuri într-o tabără devastată. Potrivit Asociației Române pentru Alpinism și Explorare, cinci români se află în zona Everestului, iar despre patru dintre ei se știe că sunt în viață. 

Aproximativ 300 de mii de turiști străini sunt în această perioadă în Nepal, mulți dintre ei atrași de deschiderea sezonului de ascensiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău