Cutremur de 6,4, în Taiwan. Un hotel s-a prăbușit parțial. Cel putin doi morți și 115 răniți | FOTO/VIDEO

  • 06 Februarie 2018 22:40
Cutremur de 6,4, în Taiwan. Un hotel s-a prăbușit parțial. Cel putin doi morți și 115 răniți | FOTO/VIDEO

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a avut loc marți seară în Taiwan, anunță Institutul american de geofizică (USGS). Cel puțin două persoane au murit, iar alte 115 au fost rănite, anunță surse citate de presa locală.

Cel puțin cinci clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului de suprafață, relatează MEDIAFAX.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de intervenție, două persoane au murit, iar alte zeci sunt blocate sub dărâmături în urma seismului.

Premierul Taiwanului, William Lai, a anunțat că cel puțin 114 persoane au fost rănite.

Cutremurul a avut loc marți la ora locală 23.50 (17.50, ora României), în zona Hualian (nordul Taiwanului), la adâncimea de doar 9,5 kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 66 de kilometri sud de orașul Yilan și la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Taipei.

Potrivit imaginilor de la fața locului, etajele inferioare ale unui hotel din orașul Hua-Lien s-au prăbușit, iar clădirea de aproximativ zece niveluri este înclinată.

Echipele de salvare au intervenit pentru evacuarea persoanelor aflate în imobil.

Numeroase clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului de suprafață de 6,4 grade produs marți seară. De asemenea, numeroase drumuri sunt impracticabile din cauza cutremurului.

Sute de militari au fost mobilizați în regiunea Hua-Tung pentru a participa la operațiunile de salvare și pentru menținerea ordinii publice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău