Cutremur de 6,4, cu peste 100 de replici, simțit și la Hollywood. „Parcă făceam surfing pe apă”

  • 05 Iulie 2019 11:07
Cutremur de 6,4, cu peste 100 de replici, simțit și la Hollywood. „Parcă făceam surfing pe apă”

Este stare de urgență în California, după ce statul a fost lovit de un cutremur de magnitudine 6,4. A fost cel mai puternic seism din ultimii 20 ani. În zona în care acesta s-a simțit locuiesc circa 20 de milioane de oameni. Pământul s-a mișcat de la Hollywood până în Las Vegas și chiar peste graniță, în nordul Mexicului. Cutremurul a avut peste 100 de replici, potrivit Digi24.ro.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri într-o zonă deșertică puțin populată, la circa 200 de kilometri nord-est de Los Angeles, notează sursa citată.

„Eram la birou și am simțit că se mișcă, apoi am mers în depozit și am observat că lucrurile de acolo căzuseră pe jos. Apoi fratele meu mi-a dat mesaj și mi-a spus că locuința mamei a fost avariată. În interior, toate lucrurile ei au fost distruse.”

 „A fost o mișcare rapidă în cameră, televizorul a început să se miște. Totul se mișca. Am luat-o la fugă ca să ies afară, dar am căzut pe scări și mi-am sucit glezna”.

„Pereții se mișcau, totul se unduia, de parcă făceam surfing fără apă. A fost o nebunie.”

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgență în regiunea afectată. Autoritățile locale s-au confruntat cu țevi de apă și de gaz sparte, linii de curent întrerupte, drumuri crăpate și o casă care a luat foc.

Peggy Breeden, primarul din Ridgecrest: „Starea de urgență ne permite să cerem ajutoare de la alte entități guvernamentale, acesta este rostul ei”.

Cutremurul s-a simțit și la Hollywood.

„Am fugit în sufragerie și m-am ascuns sub masă”.

„A fost o nebunie. M-am trezit că patul meu de zguduia. Am căzut, m-am speriat”.

Statul California este situat pe inelul de foc al Pacificului, zona de pe glob cu cea mai intensă activitate seismică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău