Cutremur cu magnitudinea de 5,2, în nord-vestul Pakistanului

  • 10 Februarie 2017 10:18
Cutremur cu magnitudinea de 5,2, în nord-vestul Pakistanului

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs vineri în provincia Khyber Pakhtunkhwa, din nord-vestul Pakistanului, a declarat biroul local de meteorologie, scrie Agerpres.

Potrivit site-ului departamentului pakistanez de meteorologie, seismul a avut loc la ora locală 10:49 a.m., iar epicentrul acestuia a fost determinat în Munții Hindu Kush din Afganistan, la o adâncime de 84 de kilometri.

Postul TV local în limba urdu Samaa a indicat că seismul a afectat districtele Swat, Malakand, Battagram din provincia menționată și zonele adiacente.

Deși pe moment nu au fost semnalate pagube sau vătămări corporale, cutremurul a produs panică printre locuitori, care s-au repezit afară din case, potrivit relatărilor locale.

Acest cutremur vine la două zile după un seism puternic, cu magnitudinea de 6,4 grade, și după un altul cu magnitudinea de 5,3 — produse miercuri în regiunea sud-vestică Pasni.

Pakistanul se află într-una dintre zonele cele mai predispuse la cutremur, fiind situat în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene cu placa euroasiatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău