Cutia neagră a avionului Boeing prăbușit în Etiopia a fost recuperată

  • 11 Martie 2019 13:20
Cutia neagră a avionului Boeing prăbușit în Etiopia a fost recuperată

Autoritățile au recuperat luni dimineață cutia neagră a aeronavei Boeing 737 MAX 8, a companiei aeriene Ethiopian Airlines, prăbușită duminică în apropierea orașului Bishoftu din Etiopia, relatează Reuters.

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit.

Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 8.44 dimineața, la doar șase minute după ce a decolat din Addis Ababa.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că există 32 de naționalități diferite în rândul victimelor.

Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China și Insulele Cayman în suspendarea avionelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane, transmite The Guardian.

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbușit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane și nu a existat niciun supraviețuitor.

„În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine”, transmite un comunicat de presă al organizației, publicat luni pe Twitter.

„Încă nu știm cauza accidentului, dar am decis să luăm toate măsurile de siguranță posibile”, adaugă Ethiopian Airlines în comunicat, aceasta fiind a doua cea mai mare companie aeriană din Africa.

Pasul făcut de companie vine după decizia autorităților chineze de a suspenda activitatea acestor tipuri de aeronave. Cauza accidentului rămâne necunoscută deocamdată, dar compania Cayman Airlines a suspendat și ea operațiunile tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, în timp ce investigațiile continuă.

Duminică, zborul Ethiopian Airlines ET 302 care se afla în rută spre Nairobi de la Addis Ababa s-a prăbușit la șase minute după decolare. Aeronava s-a prăbușit într-un câmp din apropierea satului Tulu Fara, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei.

Statele Unite vor trimite o echipă pentru investigația prăbușirii aeronavei Ethiopian Airline

Administrația Federală a Aviației din Statele Unite va trimite un echipaj în Etiopia pentru a asista investigația privind prăbușirea aeronavei companiei Ethiopian Airlines, au transmis reprezentanții Administrației, citați de Reuters.

„Suntem în contact cu Departamentul de Stat și plănuim să asistăm investigația autorităților civile aviatice din Etiopia”, se menționează într-un comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău