Curți inundate, localități în beznă și terenuri agricole distruse, în urma ploilor torențiale

  • 31 Iulie 2018 13:15
Curți inundate, localități în beznă și terenuri agricole distruse, în urma ploilor torențiale

Mai multe localități din R. Moldova au fost afectate de ploi torențiale din perioada 29 – 30 iulie, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Un comunicat al instituțiiei informează că în urma precepitațiilor abundente au fost distruse mai multe porțiuni de drumuri locale din sudul și nordul R. Moldova. În raionul Cahul ploaia a distrus circa 0,8 km de drum local din pietriș și asfalt, iar în raionul Sîngerei circa 0,9 km de drum din pietriș a fost deteiorate.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în municipiul Comrat au fost afectate mai multe terenuri agricole. Angajații IGSU au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pompare a apei din 13 beciuri și ogrăzi.

Ieri, din cauza ploilor, 21 de localități din 8 raione au fost deconectate parțial de energia electrică. La ora 11:00, conexiunea la energia electrică a fost restabilită în toate localitățile. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău