Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de strămutare a dosarului Șor de la Curtea de Apel Cahul

  • 12 Noiembrie 2020 18:22
Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de strămutare a dosarului Șor de la Curtea de Apel Cahul

Curtea Supremă de Justiție a respins ca neîntemeiată cererea avocaților lui Ilan Șor, de a strămuta dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel. Hotărârea este irevocabilă, transmite IPN.

La începutul lunii septembrie, apărătorii au înaintat demersul de strămutare, invocând abateri de la legislație admise de instanța de apel de la Cahul. De atunci, mai multe ședințe de judecată au fost amânate deoarece dosarul se afla la CSJ.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.În iunie 2019, Ilan Șor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău