Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigație împotriva lui Jair Bolsonaro. Acuzațiile aduse președintelui

  • 28 Aprilie 2020 11:29
Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigație împotriva lui Jair Bolsonaro. Acuzațiile aduse președintelui

Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigație ce îl vizează pe președintele Jair Bolsonaro, în urma acuzațiilor că el ar fi influențat politic poliția federală, a anunțat Curtea Supremă într-un comunicat, luni seara, informează marți dpa și AFP, citate de Agerpres.

Curtea Supremă a autorizat investigația în urma unei cereri în acest sens formulate de Procurorul General al Braziliei, se spune în comunicat.

Potrivit deciziei Curții Supreme, investigația ar urma să se desfășoare în următoarele 60 de zile.

Fostul ministru al justiției brazilian Sergio Moro a făcut înainte de aceasta acuzații serioase la adresa lui Bolsonaro și a demisionat din funcția sa vineri.

Moro a declarat că nu mai este posibilă prezervarea independenței poliției federale, după ce Bolsonaro l-a destituit pe șeful poliției federale, care era un confident apropiat al lui Moro.

Moro este unul dintre cei mai cunoscuți investigatori anticorupție din Brazilia și ar putea fi chemat să depună mărturie și să prezinte posibile dovezi.

Bolsonoro trece printr-o perioadă dificilă, cu epidemia de coronavirus care a încetinit economia și a instaurat tensiuni cu autoritățile statelor federale preocupate să-și protejeze populația.

Potrivit unui sondaj al Datafolha publicat de cotidianul Folha de S.Paulo, 45% dintre brazilieni cred că Congresul ar trebui să declanșeze o procedură de destituire, în timp ce 48% cred că nu ar trebui.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău