Curtea de Conturi a depistat nereguli la ANRE

  • 29 Iunie 2018 10:25
Curtea de Conturi a depistat nereguli la ANRE

Curtea de Conturi a depistat mai multe nereguli la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) după ce a examinat proiectul Raportului auditului situațiilor financiare ale instituției pentru anul 2017, informează MOLDPRES.

Auditul a relevat că ANRE nu aplică corespunzător normele de contabilitate, precum și cadrul de raportare financiară. Mai exact, deși potrivit prevederilor legale, ANRE urma să organizeze și să țină evidența contabilă în conformitate cu Standardele Naționale de Contabilitate, aceasta a aplicat normele de evidență contabilă și raportare financiară specifice sistemului bugetar.

Potrivit raportului Curții, programul anual de activitate al ANRE nu asigură dezvoltarea durabilă a domeniului auditat, iar nestabilirea indicilor de performanță nu permite raportarea activității ANRE în corespundere cu exigențele legale.

Bugetul ANRE pentru anul 2017 a prevăzut venituri de 30,8 milioane de lei și cheltuieli de 44,1 milioane de lei, cu un deficit bugetar de 13,2 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău