Curtea de Apel se va pronunța joi cu privire la arestul lui Igor Dodon

  • 31 Mai 2022 18:27
Curtea de Apel se va pronunța joi cu privire la arestul lui Igor Dodon

Curtea de Apel Chișinău se va pronunța joi cu privire la arestul fostului președinte Igor Dodon. Ședința la care urma să fie examinat recursul procurorilor a fost astăzi amânată, transmite IPN.

Procurorii pe caz au solicitat recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan, fiind invocate legături de rudenie cu fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Potrivit acuzatorilor de stat, atât fostul democrat, cât și Igor Dodon sunt vizați așa-numitul dosar „kuliok”. Demersul de recuzare a fost respins, iar ședința la care va fi examinată măsura de arest a fost transferată pentru joi. 

Procurorii anticorupție au contestat cu recurs încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care s-a dispus plasarea ex-președintelui Igor Dodon în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile. Procurorii consideră că măsura aplicată și restricțiile stabilite nu sunt capabile să asigure izolarea învinuitului și excluderea posibilității acestuia de a intra în contact cu anumite persoane implicate în cadrul acestei cauze penale.

Acum o săptămână, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al țării, iar ca urmare Igor Dodon și cumnatul acestuia au fost reținuți. Dosarul penal este pornit în temeiul bănuielii de comitere a coruperii pasive, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău