Curtea de Apel i-a plasat în arest la domiciliu pe cei doi învinuiți în dosarul "primăria Trușeni"

  • 27 Septembrie 2021 16:52
Curtea de Apel i-a plasat în arest la domiciliu pe cei doi învinuiți în dosarul

Curtea de Apel i-a plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe cei doi învinuiți în dosarul "primăria Trușeni", anunță CNA. Este vorba de primarul de la Trușeni, Stela Munteanu și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei.

Primarul de Trușeni, arhitectului-șef și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei și un agent economic au intrat în vizor după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcționarilor Primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Au fost identificate mai multe cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de funcționari variau între 500 și 1000 de euro, dar au fost documentate și cazuri în care au fost pretinse și bunuri materiale, cum ar fi terenuri, în schimbul eliberării unor acte permisive.

Este investigată și o tentativă de preluare abuzivă a unor proprietăți care aparțineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Trușeni. În imagini video obținute de CNA se vede cum edilul comunei și complicii săi discută un plan de deposedare de avere a femeii. Potrivit rolurilor împărțite între complici, aceștia urmau să obțină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenții, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Trușeni, a unor terenuri, dar și a unui apartament din capitală. De asemenea, din discuțiile purtate, banii pe care i-ar fi obținut după vânzarea proprietăților, urmau a fi împărțiți între ei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru riscă pedepse cu închisoare până la 10 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău