Curtea de Apel de la Comrat a validat mandatele celor 18 deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei

  • 03 Octombrie 2021 10:54
Curtea de Apel de la Comrat a validat mandatele celor 18 deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei

Curtea de Apel de la Comrat a validat duminică, 3 octombrie curent, mandatele celor 18 deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei, care au fost aleși în primul tur al alegerilor locale din 19 septembrie 2021.

Informația a fost confirmată pentru portalul gagauzinfo.md de către președinta Comisiei Electorale Centrale de la Comrat Iana Kovalenko.

Amintim că la alegerile din 19 septembrie din Găgăuza au fost aleși 18 deputați din cei 35: șase desemnați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS), unul – de Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și 11 independenți. Potrivit observatorilor locali, cel mai probabil, în viitorul legislativ de la Comrat va fi formată o coaliție a BCS și a independenților susținători ai bașcanului Irina Vlah.

Duminică, 3 octombrie curent, în 11 circumscripții se desfășoară turul doi de scrutin, iar în șase circumscripții au loc alegeri repetate din cauza prezenței reduse în primul tur.

Deputații Adunării Populare sunt aleși pentru un mandat de patru ani, în 35 de circumscripții electorale uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău