Curtea de Apel București a hotărât că Traian Băsescu ar fi fost colaborator al Securității

  • 21 Septembrie 2019 08:42
Curtea de Apel București a hotărât că Traian Băsescu ar fi fost colaborator al Securității

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității, au stabilit ieri judecătorii Curții de Apel București, care au admis acțiunea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Decizia nu este definitivă, iar Traian Băsescu, care în prezent este europarlamentar PMP, a anunțat deja că va depune o contestație la Instanța Supremă, transmite Radio România Actualități.

Din documentele depuse în instanță de CNSAS rezultă că fostul președinte ar fi avut un ofițer de legătură desemnat de fosta Securitate și ar fi dat două note informative olografe, în anul 1975, sub numele conspirativ de Petrov. Potrivit Consiliului, urmare a uneia dintre notele informative, Securitatea a avizat negativ desemnarea unui coleg pe nave românești care plecau în afara granițelor țării.

La ultimul termen al procesului cu CNSAS, din 5 septembrie, Traian Băsescu a declarat că nu a fost colaborator al fostei Securități și că nu a știut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ de către fosta Securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău