Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Igor Dodon. Ex-președintele rămâne în arest la domiciliu

  • 29 Iunie 2022 17:31
Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Igor Dodon. Ex-președintele rămâne în arest la domiciliu

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Curții de Apel Chișinău, care a examinat recursul înaintat de fostul șef de stat privind prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile.

Potrivit Procuraturii Generale, în urma examinării recursului, magistrații au decis respingerea acestuia, cu menținerea deciziei primei instanțe de prelungire a arestului, scrie Moldpres.

Tot astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupție, prin care au contestat decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, procurorii insistând asupra unui termen de 30 zile de arest preventiv. La fel, și complicele vizat a contestat cu recurs decizia primei instanțe.

În acest caz, magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de prelungire a arestului preventiv aplicat pe un termen de 20 zile, în privința persoanei, care are calitatea de complice în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Ex-președintele Republicii Moldova a fost reținut la mijlocul lunii mai curent, fiind suspectat de comiterea infracțiunilor: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău