Curtea de Apel a respins contestația Cancelariei de Stat privind decizia de majorare a prețului la călătoriile în transportul public din Chișinău

  • 30 Iunie 17:13
Curtea de Apel a respins contestația Cancelariei de Stat privind decizia de majorare a prețului la călătoriile în transportul public din Chișinău

Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat a contestat în instanță decizia de majorare a prețului la călătoriile în transportul public din Chișinău de la 2 la 6 lei. Curtea de Apel a respins contestația. Reprezentantul Cancelariei de Stat, Ion Ciumac, a spus pentru Radio Chișinău că va ataca decizia în instanța superioară, la Curtea Supremă de Justiție.

Am intuit din start că poate fi și un act individual defavorabil, și am depus cerere de chemare în judecată direct instanței de judecată Judecătoriei Râșcani, dar totodată, potrivit art 191, aliniatul 2 din Codul Administrativ, deoarece se referă la un număr nelimitat de cetățeni, am depus și o cerere de chemare în judecată, cu același conținut la Curtea de Apel Chișinău, în două instanțe concomitent să examineze cererea, și ambele și-au declinat  competența, și în asemenea cazuri urmează să decidă Curtea Supremă”, a declarat Ion Ciumac. 

Până la rezolvarea în fond a litigiului, călătorii din Chișinău vor fi nevoiți să achite 6 lei pentru bilet. Călătorii vor primi trei bilete de 2 lei, deoarece Primăria a completat stocul pentru anul 2022 cu 84 milioane de bilete, acestea fiind tipărite în urma unei licitații în orașul Barnaul din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău