Sergiu Litvinenco: „Revenirea Aeroportului Chișinău sub controlul statului este un merit al cetățenilor Rep. Moldova, care vor ca administrarea bunurilor statului să se facă în interesul lor”

  • 23 Noiembrie 2022 15:06
Sergiu Litvinenco: „Revenirea Aeroportului Chișinău sub controlul statului este un merit al cetățenilor Rep. Moldova, care vor ca administrarea bunurilor statului să se facă în interesul lor”

Aeroportul Internațional Chișinău ar urma să revină înapoi în proprietatea Statului, potrivit unei decizii luate astăzi de Curtea de Apel Chișinău. Pe de altă parte, Compania Avia Invest anunță că o va contesta la Curtea Supremă de Justiție. Revenirea Aeroportului în gestiunea statului este vitală pentru securitatea statului, transmite Radio Chișiinău. În acest context, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a precizat că meritul aparține poporului Republicii Moldova.

Anunțul privind decizia Curții de Apel Chișinău, care prevede trecerea în gestiunea statului a singurului Aeroport din Rep. Moldova, a fost făcut de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco. În debutul ședinței de Guvern, oficialul a subliniat că decizia este un merit al întregii societăți care nu și-a dorit ca bunul să fie administrat în interesul unor grupuri oligarhice:

”Este un merit al poporului Rep. Moldova care vrea ca administrarea bunurilor statului să se facă în interesul lor și nicidecum în interesul unor grupuri oligarhice care, din păcate, au contribuit la furturi majore din avuția publică. Acum autoritățile cu competențe în domeniu urmează să întreprindă toată acțiunile și măsurile necesare pentru a fi trecute toate activele și bunurile de la concesionar în administrarea instituțiilor statului Rep. Moldova”, a spus Sergiu Litvinenco.

Tranziția Aeroportului înapoi în gestiunea statului va fi una ordonată, a dat asigurări premierul Natalia Gavrilița care a ținut să dea asigurări partenerilor, reprezentanților liniilor aeriene precum și angajaților privind continuarea funcționalității Aeroportului International Chișinău, dar și despre o serie de investiții în dezvoltarea sa.

Natalia Gavriliță a spus că acesta este un exemplu de finalitate în dosare mari de corupție, iar atacurile recente în adresa  guvernării ar fi o încercare disperată a celor care au delapidat statul Rep. Moldova să pericliteze procesele de justiție.

”Iată că vedem finalitate, în dosare mari, în dosare concrete. Au încercat din răsputeri să facă totul ca să părem slabi, dezorientați, să semene dezordine printre cetățenii noștri. Realitatea este că noi suntem puternici, noi suntem uniți, suntem hotărâți să ducem toate reformele pe care le-am promis până la capăt și să obținem finalitate în toate aceste cazuri unde au fost delapidări de milioane și miliarde care i-au costat pe cetățenii noștri”, a declarat Natalia Gavrilița.

Vicepremierul Andrei Spânu a subliniat că readucerea aeroportului în proprietatea statului face parte din recuperarea infrastructurii strategice a Rep. Moldova. Acest lucru va permite altor companii aeriene law-cost să ajungă în Rep. Moldova, a mai spus Andrei Spânu?

”Recuperarea gărilor și ceea ce s-a întâmplat azi, recuperarea aeroportului de fapt reprezintă recuperarea infrastructurii strategice de transport a țării noastre, care fără o investiție corectă, rezonabilă și în interesul oamenilor și a economiei nu poate să nu ducă la creștere economică a țării. În câteva luni, poate jumătate de an, va duce la dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău, nemaivorbind de riscurile de securitate care erau din cauza acestui contract ”, a spus Andrei Spânu.

Pe de altă parte, Avia Invest a emis un comunicat în care susține că decizia Curții de Apel privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău este ilegală și că o va ataca la Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău