Curtea de Apel a casat parțial decizia în privința lui Iurie Podarilov, fostul șef-adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane

  • 11 Iulie 2018 16:10
Curtea de Apel a casat parțial decizia în privința lui Iurie Podarilov, fostul șef-adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane

Curtea de Apel Chișinău a casat parțial sentința pentru fostul șef-adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, acuzat de trafic de influență și condamnat la patru ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

Colegiul penal al celei de-a doua instanțe naționale, format din președintele ședinței de judecată Ludmila Ouș și judecătorii Liubovi Brînza și Galina Moscalciuc, au constatat în acțiunile colegilor săi anumite abateri procesuale. Astfel, sentința a fost casată parțial și a fost pronunțată o nouă hotărâre, prin care lui Podarilov i se stabilește pedeapsa în formă de închisoare pe un termen de 3 ani și 4 luni, în penitenciar de tip semiînchis cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în organele de drept pe un termen de trei ani. Podarilov a fost eliberat din sala de judecată imediat după pronunțarea sentinței.

El a fost reținut în februarie 2017 într-un dosar de corupție. El, împreună cu subalternii săi, au estorcat 30 de mii de euro pentru a opri urmărirea penală împotriva unei persoane. O rudă a figurantului a sesizat ulterior organele de drept, care au început urmărirea penală. Sub supravegherea oamenilor legii, primele 10 mii de euro au fost transmiși unui subaltern al lui Podarilov. Apoi angajații Centrului au fost reținuți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău