Coronavirus: Republica Cehă prelungește starea de urgență până pe 23 decembrie în fața creșterii numărului de contaminări

  • 10 Decembrie 2020 13:05
Coronavirus: Republica Cehă prelungește starea de urgență până pe 23 decembrie în fața creșterii numărului de contaminări

Guvernul ceh a prelungit joi până pe 23 decembrie starea de urgență în fața creșterii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează AFP, scrie Agerpres.

Republica Cehă a înregistrat miercuri 6.402 de noi cazuri de contaminare, cel mai ridicat număr după 19 noiembrie, bilanțul total fiind de 563.333 de contaminări și 9.226 de decese cauzate de COVID-19 în această țară cu 10,7 milioane de locuitori.

"Dacă situația va continua să se agraveze, va trebui să înăsprim și mai mult măsurile luni", a declarat ministrul ceh al sănătății, Jan Blatny.

Starea de urgență facilitează luarea de decizii de către guvern pe timp de criză.

Guvernul ceh a relaxat restricțiile pe 3 decembrie, autorizând redeschiderea restaurantelor și barurilor, a magazinelor nealimentare, a muzeelor și galeriilor de artă. El a ridicat interdicția de circulație nocturnă și a autorizat întâlnirile în exterior pentru grupuri de maxim 50 de persoane și de 10 persoane în interior.

Însă de miercurea aceasta el a obligat restaurantele să închidă la 20:00.

Guvernul ceh a fost criticat pentru măsurile considerate incoerente și care nu corespund sistemului cu cinci niveluri introdus în noiembrie.

Mai multe pub-uri din țară au rămas deschise după orele 20:00 în pofida riscului unor amenzi substanțiale.

Republica Cehă s-a confruntat cu o explozie a numărului de contaminări în toamnă, cu circa 15.000 de noi cazuri pe zi, și de atunci are probleme în gestionarea epidemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău