Curtea Constituțională: Suspendarea lui Dorin Chirtoacă nu contravine legii fundamentale

  • 26 Septembrie 2017 08:22
Curtea Constituțională: Suspendarea lui Dorin Chirtoacă nu contravine legii fundamentale

Curtea Constituțională consideră că suspendarea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu contravine legii fundamentale.

Instanța constituțională a respins o sesizare în acest sens a magistraților Curții de Apel, privind excepția de neconstituționalitate în cazul unor prevederi ale Legii administrației publice locale care se referă la suspendarea primarilor,

În decizia sa, Curtea precizează că în cazul comiterii unei infracțiuni, primarul poate fi suspendat din funcție până la soluționarea definitivă a cauzei de către instanța de judecată. La fel, CC menționează că prerogativa de a suspenda primarul din funcție aparține în exclusivitate instanței de judecată.

Tot luni, Curtea de Apel de la Chișinău a respins recursul avocaților primarului, care au cerut ca acesta sa fie eliberat din arest la domiciliu.

După ședință, Dorin Chirtoacă a declarat presei că socialiștii n-au nicio șansă la referendumul din 19 noiembrie. De asemenea, el a criticat refuzul Curții Constituționale de a examina legalitatea suspendării sale din funcție.

Ce fel de excepție de neconstituționalitate ridicată la nivelul Curții Constituționale în condițiile in care Curtea nici măcar nu invită părțile să se expună asupra acestui lucru. Nu au nicio șansă socialiștii cu prostiile lor. Problema este cine răspunde pentru 40 de milioane de lei cheltuiți. Asta e o întrebare la care nu știu cum o să răspundă ei după data de 19”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău