Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat ce figurează într-un dosar PENAL

  • 05 Mai 2017 13:39
Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat ce figurează într-un dosar PENAL

Curtea Constituțională a pronunțat vineri, 5 mai, hotărârea privind validarea unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Comisia Electorală Centrală a luat act de hotărârea Parlamentului prin care a fost declarat vacant un mandat în fracțiunea Partidului Liberal Democrat după ce deputata Liliana Palihovici a demisionat. 

Fostul viceministru al agriculturii, Nicolae Olaru, figurează într-un dosar penal care vizează înstrăinarea a circa 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, care aparține Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Olaru se află în prezent în arest la domiciliu.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru IPN că legislația nu reglementează astfel de circumstanțe. Mai mult ca atât, o asemenea situație este o premieră pentru Republica Moldova. Astfel, din moment ce Nicolae Olaru devine deputat, acesta se bucură de imunitate parlamentară. Nicolae Olaru ar putea fi cercetat doar dacă procurorul general va solicita retragerea imunității și dacă-i va fi ridicată de către deputați.

Citiți și La nici o zi de la validarea mandatului, deputatul Nicolae Olaru PĂRĂSEȘTE formațiunea PLDM

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău