Curtea Constituțională a restituit sesizarea ce vizează Partidul Șor pentru înlăturarea neajunsurilor

  • 10 Noiembrie 2022 17:00
Curtea Constituțională a restituit sesizarea ce vizează Partidul Șor pentru înlăturarea neajunsurilor

Curtea Constituțională a restituit sesizarea referitoare la verificarea constituționalității Partidului politic Șor, în vederea lichidării neajunsurilor. O dispoziție în acest sens a fost emisă de către președinta Curții, Domnica Manole, întrucât hotărârea de Guvern încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Președinta Curții a constatat că sesizarea privind verificarea constituționalității Partidului Șor a fost depusă după ce a fost adoptată de Guvern pe 9 noiembrie. Însă, documentul nu a fost publicat deocamdată în Monitorul Oficial. Potrivit Curții, nepublicarea atrage inexistența hotărârii sau ordonanței.

„Având în vedere că nepublicarea hotărârii în discuție atrage inexistența sa, președintele a conchis că sesizarea nu îndeplinește condițiile de formă stabilite de articolul 39 alin. (2) lit. f) din Codul Jurisdicției Constituționale. Din acest motiv, președintele a dispus să se restituie sesizarea, în vederea lichidării neajunsurilor”; menționează instituția.

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri proiectul de hotărâre prin care Ministerul Justiției propune verificarea constituționalității Partidului Șor. Potrivit ministrului justiției, Sergiu Litvinenco, în sesizarea înaintată sunt prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până acum, formațiunea a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Inițiativa Ministerului Justiției a fost calificată de către Partidul Șor ca fiind „încă un abuz grav din partea guvernării PAS”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău