Curtea Constituțională a respins solicitarea Partidului Politic "Noua Opțiune Istorică" de renumărare a voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate

  • 20 Iulie 2021 17:12
Curtea Constituțională a respins solicitarea Partidului Politic

Curtea Constituțională (CC) a respins solicitarea Partidului Politic "Noua Opțiune Istorică" de renumărare a voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Potrivit agenției INFOTAG, o decizie în acest sens CC a adoptat marți.

Partidul Politic "Noua Opțiune Istorică" și-a motivat solicitarea de renumărare a voturilor prin faptul că, în noaptea de numărare a voturilor, din rezultatele preliminare electronice publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), rezulta că partidul ar fi obținut 200 de voturi. Totuși, în ziua următoare, CEC a anunțat că acesta a obținut 197 de voturi.

"Analizând afirmațiile concurentului electoral și documentele electorale prezentate de către CEC, Curtea respinge solicitarea privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Partidul Politic "Noua Opțiune Istorică" nu a prezentat probe care să demonstreze că au fost afectate rezultatele votării și distribuirea mandatelor", se menționază în decizia CC.

La alegerile parlamentare anticipate au participat 1 480 965 alegători, rata participării fiind de 52,3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău