Curse aeriene anulate, reținute sau redirecționate din cauza ceții

  • 20 Decembrie 2019 10:41
Curse aeriene anulate, reținute sau redirecționate din cauza ceții

Mai multe curse aeriene au fost anulate, reținute sau redirecționate în dimineața zilei de vineri, 20 decembrie, din cauza ceții, transmite MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al Aeroportului Internațional Chișinău, cursele dinspre Istanbul, Paris, Moscova și Veneția vor ateriza cu întârziere la Chișinău. Alte două aeronave care urmau să sosească de la Bologna și București au fost redirecționate.

Totodată, cursa spre București, programată pentru dimineața zilei de astăzi, a fost anulată, iar avionul spre Istanbul va decola de la Chișinău cu întârziere.

În dimineața zilei de astăzi, premierul Ion Chicu a scris pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare că „ceața la Chișinău a împiedicat aterizarea aeronavelor și a rămas blocat la București”. „Împreună cu mulți oameni care se grăbesc la Chișinău, stăm în așteptarea timpului potrivit. Cât nu învață omul, natura e mai puternică. Ceața la Chișinău a împiedicat aterizarea navelor și am rămas blocați la București. Oamenii întârzie la examene și întâlniri. Unii au de ajuns la înmormântări - aici s-a implicat Ambasada Republicii Moldova la București și a oferit transport pentru ei. Restul așteptăm timpul bun și piloții odihniți. Aeroportul e poartă în țară și e periculos când poarta e doar una”, a scris Ion Chicu.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi dimineață Cod galben de ceață și a precizat că pe parcursul zilei, pe o mare parte a teritoriului se va menține ceață, izolat cu vizibilitatea de 200 m și mai puțin.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău