Cursă de alergare pentru a atrage atenția publicului asupra nevoilor copiilor

  • 07 Mai 2022 10:21
Cursă de alergare pentru a atrage atenția publicului asupra nevoilor copiilor

O cursa gratuită de alergare „EU4Cahul Marathon -10 km”, cu sloganul „Run for Peace”, va avea loc duminică, 8 mai, la Cahul. Evenimentul are drept scop de a îmbunătăți accesul la servicii sociale de calitate pentru copiii și adolescenții din municipiul Cahul, dar și din toată Republica Moldova, a precizat pentru IPN Cristina Stratulat, consultant comunicare UNICEF Moldova.

„Prin această competiție dorim să atragem atenția publicului asupra nevoilor copiilor și asupra necesității de sprijin social pentru ei, inclusiv în contextul crizei refugiaților din Ucraina”, a menționat Cristina Stratulat.

Inaugurarea oficială a cursei de alergare va avea loc la ora 10.30, evenimentul va dura până la ora 13.00. Fiecare dintre alergători va primi un kit de start cu un număr de participare și un tricou, iar cei mai buni atleți vor primi medalii și diplome. „Toți doritorii de a-și testa forțele în competiție o pot face fără ezitare”, a spus consultantul comunicare UNICEF Moldova.

Cursa este organizată de Primăria municipiului Cahul, fiind finanțată de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului ,,EU4Moldova: Regiune cheie’’ și implementată de PNUD Moldova și UNICEF Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău